KSVK_Wijnactie

 

WIJNACTIE KSV KORTRIJK

 

Info: Biowijnen Ronny Titeca, 
        0486/ 07 00 12
        Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bestellen kan bij de bestuursleden KSV Kortrijk.

 

 

Witte wijnen

Dominio de Punctum, Tierra de Castilla (Centraal Spanje)

Dit familiaal domein ligt in Las Pedroñeras (centraal Spanje) op +/- 800 m boven de zeespiegel. De wijngaarden liggen in een ongerept natuurgebied met een droog en warm klimaat. De hoogte zorgt echter voor koele nachten waardoor de druiven hun aromatisch potentieel ten volle kunnen ontwikkelen en hun frisheid bewaren. De familie Fernandez werkt op biodynamische wijze waardoor het natuurlijk evenwicht en de biodiversiteit in de wijngaard optimaal zijn!

Pablo Claro, Chardonnay Bio.

s’ Nachts geoogst. Mooi en zuiver fruitboeket met toetsen van steenvruchten, rode appel, en exotisch fruit. De mond is heel sappig en fris met terugkerende accenten van abrikoos, witte perzik, rode appel en ananas. Elegant en toegankelijk profiel, met een bijzonder fraaie frisheid voor de regio!

                2018 – druiven: 100% Chardonnay. Zilver op Concours Mondial du Vin bio 2017.

                Prijs: € 7,5 per fles; € 7 per fles bij aankoop min. 6 stuks.

 

Domaine de Jullouc, Bordeaux (Fr.)

Didier Eymard is een echte visionair, hij startte als pionier in Bordeaux met de biologische wijnbouw in 1976! Vandaag runt hij nog steeds het domein met zijn vrouw Chantal en zoon Sebastien. Het domein ligt ten noorden van Blaye, aan de ‘rive-droite’ van Bordeaux. De aanplant bestaat uit Merlot, Cabernet Sauvignon, Malbec, Sauvignon blanc en Semillon. Jullouc werkt met eigen compost, biodynamische preparaten, en minimale hoeveelheden natuurlijke vulkanische zwavel en ‘bouille bordelaise’ (kopersulfaat) om zijn wijngaard bij te staan. Een levende en gezonde grond, rijk aan micro-organismen, is essentieel om het welzijn en de natuurlijke resistentie van de planten te bevorderen

Bordeaux blanc Bio.

Schilmaceratie van 24u. Fermentatie met wilde gisten. Deels in gebruikte eiken vaten (barrique de 225 l) en inox gevinifieerd en deels op dezelfde eik in en inox gerijpt op de fijne droesem. Aromatisch boeket met toetsen van witte bloemen, citrus, ananas en passievruchten. Fris en heerlijk fruitig in de mond, met duidelijke citrus toetsen en sappige exotische vruchten.

                2019 – druiven: 100% Sauvignon blanc. Opgenomen in de Guide Carité bio/dynamique.

                Prijs: € 8,5 per fles; € 8 per fles bij aankoop min. 6 stuks.

 

Mc Laren Vale (Aus.)

David Paxton, de oprichter van dit familiaal domein, startte in 1979. De wijngaarden liggen in Mc Laren Vale (de historische en veruit grootste wijnregio van de Fleurie zone) in Zuid Australië, nabij de stad Adelaide. De toplagen van de grond zijn er zeer dun, wat resulteert in lage rendementen en intense smaken. Sommige percelen hebben nog een aantal zeeroude stokken van meer dan 100 jaar oud. Wijnmaker RichardFreebairn werkt met minimale interventies, zowel in de wijngaard als in de vinificatie kelder. Paxton behoort tot de biodynamische top domeinen van Australië. Het is tevens een model voor zijn water hergebruik

The Guesser White Biodynamic

Aromatisch boeket met zuivere toetsen van exotisch fruit, gember, en limoen. Mooie balans tussen frisse en fruitige toetsen in de mond, medium body, met sappige textuur

                2017 – druiven: 40% Sauvignon blanc, 40% Chardonnay, 20% Pinot Gris.

                Prijs: € 12 per fles; € 11,5 per fles bij aankoop min. 6 stuks.

 

 

Rode wijnen

Dominio de Punctum, Tierra de Castilla (Centraal Spanje)

Beschrijving domein zie pag. 1.

Pablo Claro Tempranillo.

Biodynamische wijngaard op 800 m hoogte, s' nachts geoogst. Brons op Concours Mondial du Vin bio 2017.

Elegant fruitboeket, de mond geeft lekker zachte en sappige toetsen van rijpe rode vruchten. Een prima wijn voor tal van gelegenheden, met een mooie P/Q verhouding!

            

             2019 – druiven: 100% Tempranillo

                Prijs: € 7,5 per fles; € 7 per fles bij aankoop min. 6 stuks

Claude Vialade, Languedoc-Roussillon (Fr.)

Claude Vialade is één van de pioniers van de biologische wijnbouw in de Languedoc Roussilon. Haar vader begon met de eerste biologische wijngaard in de 1960. De wijngaarden liggen in de heuvels van Corbières, op een hoogte van 350 meter. Montmija staat voor authentieke en toegankelijke wijnen, die de elementen van het ‘terroir’ mooi tot hun recht laten komen. Een expressie van de zuiderse levenskunst met een elegante swing!

365 Sans Soufre Ajouter Merlot Bio.

GP Pays D‘Oc. Natuurlijke vinificatie zonder toevoeging van sulfieten.

Fruitig en heel zuiver boeket met toetsen van rode en zwarte kers, blauwe pruimen, en florale toetsen. Ook perfect zuiver en fruit gedreven in de mond, sappig, met een opmerkelijke precisie. Een schoolvoorbeeld van een foutloze natuurlijke vinificatie, met wijnplezier van begin tot einde!Koel bewaren, houdbaarheid tot 2 jaar na de botteling.

             2018 – wijn zonder toevoeging sulfieten – druiven: 100% Merlot

                Prijs: € 9,5 per fles; € 9 per fles bij aankoop min. 6 stuks 

Tenute Loacker, Toscane (It.)

The Bioneers since 1979! Tenute Loacker is een ware pionier van de bio(dynamische) wijnbouw in Italië. De familie Loacker is afkomstig uit de Duitstalige enclave van Alto Adige (Sud Tirol), zoon Franz Loacker runt vandaag het domein. Begin 1980 nam de familie het beroemde Corte Pavone domein over in Montalcino, wat later werden er ook percelen aangeplant in Maremma. Alle wijngaarden worden biodynamisch bewerkt, en dat sinds 1979. Een van de belangrijkste doelstellingen van Loacker is om authentieke en pure top wijnen te maken in harmonie met de natuur. De know-how van de familie, in combinatie met een aantal unieke terroirs, zorgen voor een wereldwijde herkenning! Loacker is lid van Nicolas Joly’s wijnbouwers vereniging «La renaissance des appellations».www.loacker.

Falco Rosso Biodynamic.

Manuele oogst. Zeer lage rendementen (< 40 hl/ha). Natuurlijke vinificatie met inheemse gisten | minimale toevoeging van sulfieten (Tot SO2: 28 mg/l) net voor de botteling. Houtrijping van 9 maanden in botti van 500 en 1000. Mooi boeket met precieze fruittoetsen van rode kers, blauwe bessen en wat aardse tonen. Soepele en sappige textuur in de mond, maar toch met een mooie concentratie. Zuiver karakter met wederkerende aroma’s en een delicate kruidigheid in de finale.
Fantastische Prijs/kwaliteit!

                2018 druiven: 90% Sangiovese, 10% Merlot.

                Prijs: € 10 per fles; € 9,5 per fles bij aankoop min. 6 stuks

Mc Laren Vale (Aus.)

Beschrijving domein zie pag. 2.

The Guesser Red Biodynamic.

Mooi boeket met toetsen van rode en zwarte bessen, blauwe pruimen, mokka, en wat specerijen. Sappig en zuiver fruit in de mond, blijft elegant met voldoende frisheid, prima smaakintensiteit, medium (+) body, en soepele tannine.

                2017 – druiven: Shiraz, Cabernet Sauvignon, Grenache

                Prijs: € 12 per fles; € 11,5 per fles bij aankoop min. 6 stuks

 

 

Rosé wijnen

Bodegas Latue, Tierra de Castilla (provincie Toledo) (Sp.)

Bodegas Latue is ontstaan uit de Isidro cooperatieve in 1954. De bodega is gevestigd in Villanueva de Alcardete ( Toledo Province), een uitstekend gebied (met dito klimaat) voor de productie van biologische wijnen. De Clearly Organic wijnreeks komt tot stand door de combinatie van moderne vinificatie technieken en respect voor mens en natuur.

Cleary Organic Rosé Bio.

Heel fruitig zowel in neus als mond met vooral aalbessen, aardbei, framboos en granaatappel. Ideaal als aperitief, bij de barbecue en met een gegrilde kip.

                2018 – druiven: 100% Tempranillo.

                Prijs: € 7,5 per fles; € 7 per fles bij aankoop min. 6 stuks.

Dominio de Punctum, Tierra de Castilla (Centraal Spanje)

Beschrijving domein zie pag. 1

Pablo Claro Rosado Bio.

Aromatisch boeket met toetsen van aardbeien, granaatappel, frambozen, kers en wat florale accenten. De mond is levendig en fris met dominante fruittoetsen en een hint pioenroos.

                2018 – druiven: 100 % Bobal. Brons op Concours Mondial du Vin bio 2017.

                Prijs: € 7,5 per fles; € 7 per fles bij aankoop min. 6 stuks.

 

Schuimwijnen

Le Spinee, Veneto (provincie Treviso) (It)

Organic agriculture is also a philosophy. Azienda Durante, opgericht in 1970, ligt tussen de rivieren Piave en Sile in de Treviso provincie. Het domein wordt geflankeerd door de Conegliano en Montello heuvels, een gebied nabij de Adriatische zee. Naast kwaliteitsvolle biologische druiven produceert de wijngaard ook een gevarieerde en rijke biodiversiteit, talrijke vogels en insecten maken deel uit van het landschap. Een fantastische setting om lekkere prosecco te maken... . Ivano en Michele, de zonen van oprichter Lino, hebben vandaag de leiding in handen. Biologisch gecertificeerd sinds 1998.

Prosecco Frizzante Spago Bio.

Productie sinds 1998. Tank methode. Frisse en fruitige schuimwijn met mooi boeketvan exotischevruchten, groene appel, en citrus. Frisse aanzet met fijne mousse, zuiver fruit, en een ronde afdronk. Prima als aperitief, bij gerookte vis, tomaat garnaal en ham meloen.

            

             Druiven: 100% Glera.

             Prijs: € 9,5 per fles; € 9 per fles bij aankoop min. 6 stuks.

Pares Balta, Penedes (Catalonië) (Sp.)

Het dynamisch en familiaal domein Pares Balta dateert uit de 18de eeuw. De wijngaarden die het domein omringen liggen boven Vilafranca in Medio Penedes (de grootste en belangrijkste DO van Catalonië) op 500 m hoogte en werden aangeplant in 1790. Twee eeuwen later werden er extra percelen aangekocht in Penedes superior tussen 500 en 800m hoogte, midden in een ongerept natuurpark. Alle wijngaarden zijn biodynamisch gecertificeerd (Demeter) en de wijnen hebben het Europees bio certificaat. Tegenwoordig wordt het domein beheerd door de achterkleinkinderen Joan en Josep Cusine en in de kelder zijn twee vrouwelijke wijnmakers aan het roer: Elena Jimenez en Marta Casas. De verschillende bodemsoorten, microklimaten, exposities en hoogtes zorgen voor extra complexiteit en interessante blend opties.

Cava Misolfa Brut Reserva Biodynamie.

Biodynamisch gecertificeerde wijngaard. Bodem: hoofdzakelijk kalksteen met marine fossielen en klei. Stokken gemiddeld 45 jaar oud. Traditionele methode. Rijping: 18 maanden op droesem.

De cava Misolfa Brut Reserva is een cuvee dat exclusief gemaakt wordt voor Biodyvino. Lichte kleur en fijne, persistente pareling. Mooie fruitaroma’s (citrus, groene appel, abrikozen, perzik) en accenten van brioche en toast. Verfijnde en elegante Reserva Cava, doch met een ruime onderbouw. Een cava die zich perfect schikt voor tal van gelegenheden, ook bij gerechten.

                Druiven: 59% Parellada, 24% Macabeo, 17% Xarel lo.

                Prijs: € 11 per fles; € 10,5 per fles bij aankoop min. 6 stuks

Info: Biowijnen Ronny Titeca, 
        0486/ 07 00 12
        Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bestellen kan ook bij de bestuursleden KSV Kortrijk